SAVJETI ZA ODABIR PRAVE KREME ZA SUNČANJE #SUMMERwithPETRA


Vjerovatno svi znate kako je krema za sunčanje skoro pa najvažniji proizvod tijekom ljeta kako se naša koža nebi opekla tj. izgorila. Jako je važan odabir prave kreme, pa ako se dvoumite kakvu kremu kupiti ili ne znate kako odabrati pravu kremu za sunčanje, saznajte par savjeta u nastavku.

1. FAKTOR 30 I VIŠE
Najvažnije pravilo kod kupovine i korištenja kreme jesu faktori. Najbolje je koristiti faktor 30 ili više.

2. TAMNOPUTA KOŽA
Bez obzira na to koliko ste tamnoputi, morate koristiti zaštitni faktor kreme. 

3. NE POSTOJE VODOOTPORNE
Ni jedna krema za sunčanje nije vodootporna niti otporna na znoj. Iako se neke kreme reklamiraju kao vodootporne, stručnjaci navode kako ni jedna krema nije vodootporna, nego možemo govoriti samo o zaštitnom faktoru koji će vas štititi tijekom 40 do 80 minuta plivanja, no krema se nakon toga mora ponovo nanijeti.

4. NAMAŽITE SE KREMOM SVAKA 2 SATA
Kremu je preporučljivo mazati se svaka 2 do 3 sata. Nakon samo dva sata krema upije te gubi zaštitni sloj i više ne može štititi kožu. 
5. KOŽA KOD DJECE
Djeca mlađa od šest mjeseci nesmiju se izlagati suncu. Ako ste na moru, obavezno s djecom budite u hladu ili ih prekrijte odjećom kako ne bi dolazili u direktan kontakt sa sunčevim zrakama.

6. NIJE SVAKA KOŽA ISTA
Ne oslanjajte se u potpunosti na zaštitni faktor. Prema oznakama, ako inače pocrvenite nakon deset minuta izlaganja suncu, zaštitni faktor 15 trebao bi vam omogućiti da na suncu bez opasnosti budete punih 150 minuta. Iako u teoriji to zvuči odlično, u praksi često nije tako. Mnogo čimbenika utječe na to hoćete li pocrvenjeti na suncu te je važno da učestalo nanosite kremu za sunčanje.

7. ZDRAVO KOLIKO I ŠTETNO
Sve kreme za sunčanje koliko ih je korisno koristiti toliko su i štetne. Upravo baš i kreme za sunčanje su skoro pa najveći uzročnici raka kože. Preporučljivo je tjekom sunčanja namazati se uljem za sunčanje ili kokosovim te maslinovim uljem. Dokazano je da je zdravo, a i dobije se lako boja.

Nadam se da su vam koristili ovi savjeti. Ja mogu samo reći da sam ja tamnoputa i da preporučujem ulje jer kod mene stvarno djeluje i ja sam za dva do tri dana tamna. 
Bye :D

P.

12 Primjedbe

 1. Odlicni su savjeti. Ja najcesce koristim kreme za suncanje. Ako se suncam kod kuce onda se namazem kantarionovim uljem.

  myfirsttextvm.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Odlicni saveti. Ja sam tamnoputa, koristim kremu za suncanje, ali ne cesto. Ove godine nisam se kupala ni deset puta, tako da je nisam puno puta stavljala. :))

  introvertna-holandjanka.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 3. Koristim kremu za sunčanje uglavnom kada se sunčam kod kuće, jer ove godine nisam bila na more. Slažem se sa tim da ne postoji vodootporna krema.

  blogfromdreamgirl.blogspot.com - Postavi pitanje za Q & A!

  OdgovoriIzbriši
 4. Sjajan post! Dala si nam odlične savjete, sigurna sam da će nam koristiti. :) ♥

  Novi post -> innisall.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 5. Odlični savti.Mada meni krema za sunčanje ni malo ne pomaže(dobro mozda malo),ali sam uglavnom uvek crvena kao rak.U tim situacijama su jogurt ili kiselo mleko neprevazidjeni. :)

  http://sweetkokoo.blogspot.rs/ novi post na blogu :)

  OdgovoriIzbriši
 6. I ja koristim kremu sa faktorom 30 i mažem se na svaka 2 sata, mada da budem iskrena i nisam mnogo sve to raktikovala, jer sam htjela dobiti boje, ali sam ulja izbjegavala. Btw odlična ideja za post

  dnevnadozabloga.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši